Clusters in Europe IV. nemzetközi klaszter konferencia

A Nemzetgazdasági Minisztérium immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Clusters in Europe IV. nemzetközi klaszter konferenciát 2017. november 30. és december 1. között Budapesten.

A konferencia célja, hogy visszatekintést adjon az európai klaszterkezdeményezés elmúlt több mint húsz évéről. Európa különböző országaiban, régióiban, melyek voltak a főbb kiváltó okok, amelyek életre hívták a hálózati gondolkodást, különös tekintettel a Közép-európai térség országaira. Melyek a főbb tanulságok, tapasztalatok és országok közötti különbözőségek, amelyek meghatározzák napjaink klaszterpolitikáját? Emellett a jövőbe tekintve megpróbálunk választ keresni arra a kérdésre, hogy melyek lehetnek a hálózatosodás jövőbeli sikertényezői, mi az emberi tényező szerepe a sikeres hálózatok mögött, valamint, hogy mi lehet a klaszterpolitika jövője a 2020 utáni időszakban!

A konferencia nagyszerű alkalmat biztosít Európa különböző országaiból érkező kormányzati és regionális döntéshozóknak, klaszterfejlesztéssel foglalkozó szakembereknek, hogy tapasztalatokat, illetve jó gyakorlatokat cseréljenek klaszterpolitikákat érintő kérdésekről. A Nemzetgazdasági Minisztérium legalább 200 résztvevőt vár szerte Európából.

A konferencia előadásai és szekcióbeszélgetései az alábbi témákat helyezik a középpontba:
A legelső lépesektől napjainkig – Hogyan és miért kezdtük?
A jövőbeli hálózatosodás sikertényezői – az emberi tényező szerepe!
KKV és klaszterpolitika 2020 után, kiemelt tekintettel a V4 országokra!
Klaszterek közötti együttműködésektől a piaci sikerig!
A klaszterek szerepe az S3-ban és az Ipar 4.0-ban
A „SHE” faktor – Nők a fedélzeten

A konferencia minden érdeklődő számára ingyenes és nyitott.
Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyre 2017. november 23-ig van lehetőség az esemény honlapján.

A rendezvénnyel kapcsolatos folyamatosan frissülő információk a weboldalról érhetőek el.

A konferencia hivatalos munkanyelve az angol. A plenáris előadásokon és a szekció termekben a szinkrontolmácsolás biztosított angol és magyar nyelven.

Dátum: 
2017. november 30., csütörtök - 09:00
Helyszín: 
Rubin Wellness & Conference Hotel H - 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.
Megosztás a Facebook-on Megosztás a Twitter-en Google+ megosztás

Széchenyi 2020Befektetés a jövőbe